Nou taller de superconducció

El treball de final de grau de l’Adrià López ha consistit en la millora del taller de superconducció que el nostre grup oferia als estudiants de batxillerat i de la universitat.

P1210253

La superconducció és un fenomen sobretot físic, però que rau també en la composició i naturalesa química dels materials. L’atractiu d’aquest tipus de materials és innegable i s’ha demostrat en els tallers que hem fet.

Una de les novetats del taller és la introducció del concepte de susceptibilitat magnètica i d’inducció magnètica, que s’exemplifica amb tres materials diferents:

IMG040

 

En fer baixar els imants pels tres tubs s’observa que no baixen a la mateixa velocitat.  Aquesta observació no deixa de ser sorprenent i dóna peu a parlar de la susceptibilitat magnètica, un concepte important en magnetisme.

P1210259

 

Probablement la part del taller que ha experimentat un canvi més notable és la demostració de l’efecte Meissner. Fins ara disposàvem d’un petit imant hexaèdric que podia levitar per damunt d’una ceràmica YBCO refredada amb nitrogen líquid. L’efecte es podia observar bé però calia apropar-se molt a l’experiment.  El canvi permet visualitzar molt millor l’efecte i s’assembla força més a una de les aplicacions dels superconductors: la seva utilització en els trens magnètics de levitació, MAGLEV.

En aquest link hi trobareu la demostració del funcionament de la via. Esperem que us agradi:

http://youtu.be/aBa6zUiSmn4

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s