Química recreativa a la Jornada de Portes Obertes a la UdG

Ahir, divendres 24 de febrer, a tots els Campus de la Universitat de Girona vàrem celebrar la Jornada de Portes Obertes 2012 i per clausurar la jornada a la Facultat de Ciències, l’equip de divulgació científica Reacciona… Explota! de la C4D, vàrem participar de la jornada duent a terme un espectacular experiment de química recreativa.

Preparant els reactius i muntatge per dur a terme la reacció aluminotèrmica coneguda com a "Reacció Termita"

Amb l’ajuda de la nostra estimada Lucia, coneguda per tots els estudiants de la Facultat ja que ens fa les millors fotocòpies i enquadernacions, vàrem dur a terme un tipus de reacció aluminotèrmica coneguda com a Reacció Termita. Després de foradar una planxa metàl·lica (per aquest motiu l’anomenem “termita”), en aquesta ocasió, per primer cop, vàrem col·locar un recipient amb nitrogen líquid sota el muntatge de la reacció, per experimentar el gran contrast de temperatura amb el xoc entre el ferro fos, producte de la reacció extremadament exotèrmica, i  els -196 ºC del N2 líquid.

Foto, Miquel Duran

L’experiment va ser seguit per molts estudiants preuniversitaris, molts dels quals, l’any que ve ja sereu estudiants de ciències a la Universitat. Esperem haver pogut contribuir, encara que només sigui una mica, en engrescar-vos a començar aquest apassionant camí.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s